Houthavens Amsterdam

De Amsterdamse Houthaven is een gebiedsontwikkelingsproject in Amsterdam. Na een lange geschiedenis van industriƫle bedrijvigheid, ondergaat het gebied de komende tijd een ingrijpende metamorfose.

VORM bouwt op twee eilanden in het deelgebied Houthaven in Amsterdam: Narva- en Memel-eiland. De prachtige gebouwen zijn gelegen aan het IJ en aan het toekomstige Dijkpark. De hoofdkarakteristieken worden gevormd door een rijk beeld dat ontstaat uit een reeks verschillende panden met een herkenbare uitstraling. Echt eigentijds Amsterdams wonen, met de kwaliteit van nu.

Opdrachtgever: VORM Ontwikkeling

Hoofdaannemer: VORM Bouw BV

Hendriks ruwbouw bv heeft als ruwbouwspecialist de opdracht van VORM ontvangen en is de werkvoorbereiding gestart om dit bijzondere project voor VORM bouw te gaan maken. Hendriks Ruwbouw zal het complete betonwerk verzorgen van fundering, kelder en bovenbouw. De bovenbouw wordt met stalen tunnelbekisting van Hendriks stalen bekistingtechniek b.v. uitgevoerd.

Het casco van het eerste blok (4F) is inmiddels gereed, en naar verwachting zal het casco van het 2e blok (4E) in de eerste week van 2017 gereed zijn. Daarna wordt het betoncasco van blok 4D in 20 dagen van Begane grond tot dak (5 verdiepingen) omhoog getrokken. Inmiddels is de ruwbouw van blok 5 ook gestart, hier is de keldervloer en souterrainvloer gestort.
We verwachten begin maart te starten met de tunnelbekisting op Memel-eiland.

Terug naar overzicht