Werk in uitvoering: Terras aan de Maas

De afronding van de ruwbouw van Terras aan de Maas nadert. Hendriks ruwbouw realiseerde in opdracht van Vorm Bouw woontoren II; een appartementencomplex met 116 koopappartementen en 68 huurappartementen.

Terras aan de Maas dankt haar naam aan de opmerkelijk vormgegeven terrassen die aan de ene kant uitzicht bieden over de Oude Maas en aan de andere kant over het groene achterland van Spijkenisse. De terrassen van de 24 verdiepingen tellende hoogbouw golven – in navolging van de Oude Maas – als het ware rondom het gebouw.

De toren is met 6 tunnels gerealiseerd, waarvan er twee voor de middenkern en vier voor de appartementen zijn ingezet. Door de slimme inzet van de tunnels is iedere zes dagen een extra verdieping een feit. Dankzij de tunnelbouw kon ook tijdens het sluiten van de gevels en het plaatsen van de balkons worden geprofiteerd van een hoger bouwtempo. Als aan de ene zijde van het gebouw de tunnels staan, kunnen aan de andere zijde de balkons worden geplaatst. Deze worden als complete units, inclusief hekwerk en glas, naar boven gebracht en ter plaatse gemonteerd. Veilig voor de monteur en met minder transport- en montagetijd!

Terug naar overzicht