“Uitdagingen aangaan en oplossen door samen te werken” Vincent de Baat, junior uitvoerder

Mooie projecten realiseren en uitdagingen aangaan – dat is waar Vincent de Baat zich sterk voor maakt. Vincent is inmiddels een halfjaar in dienst van Hendriks ruwbouw als junior-uitvoerder. Een rol die hem uitstekend lijkt te passen.

Hij begon met Toren H van het project Aan de Waterkant in Tilburg maar is inmiddels werkzaam op het Hefkwartier in Rotterdam, waar Hendriks ruwbouw twee 7-laags woonblokken met 78 appartementen en stadswoningen realiseert op de locatie waar ooit de Oranjeboomfabrieken stonden. Repeteerbaarheid staat binnen het project centraal – een spel dat Hendriks ruwbouw als geen ander beheerst en waar Vincent maar wat graag aan bijdraagt.

Doorgroeien in betonbouw

Vincent heeft inmiddels al heel wat jaren in de bouw achter z’n naam staan. “Ik ben begonnen als betontimmerman en ben via diverse opleidingen doorgegroeid tot voorman. Ik wilde nog verder maar bij mijn vorige werkgever was daar onvoldoende gelegenheid voor. Via een aannemer ben ik vervolgens uiteindelijk bij Hendriks ruwbouw terecht gekomen. Een nieuwe wereld die volop perspectieven biedt!”

Een goede keuze? “Absoluut”, vervolgt Vincent. “Ik kende Hendriks precon van de bekisting die ze voor de kademuur op de Maasvlakte 2 leverden. Ik volgde het bedrijf op LinkedIn en zag daar op een goed moment dat er ruimte was voor een nieuwe uitvoerder. Ik heb direct contact opgenomen en na een kennismakingsgesprek ging het allemaal snel. In no-time was de overstap gemaakt. Een overstap naar een vertrouwde en tegelijkertijd ook nieuwe wereld waarin tunneltechniek centraal staat.”

Stapsgewijs naar volgende fase

De eerste zes maanden zitten er voor Vincent inmiddels op. Hoe zijn die verlopen? “Na de soepele overstap kreeg ik direct uitstekende begeleiding; eerst van Mark Piels en daarna ook van Erik Bosma. Ervaren uitvoerders die je kennis laten maken met alle aspecten van onze wereld. Dat is top omdat je daarmee ook snel thuis raakt in het bedrijf en de markt. Het is me uitstekend bevallen. De collega’s die je begeleiden nemen je stap voor stap mee naar de volgende fase waardoor je als vanzelf in je functie groeit.”

Vincent vult aan: “Hendriks is een mooi bedrijf. Je collega’s staan altijd voor je klaar en iedereen helpt elkaar om voor de klant het beste eindresultaat te kunnen realiseren. Dat is mooi om te zien én om mee te maken. En daarnaast zijn er uitdagingen genoeg: tunnelen is een bijzondere tak van sport die me boeit en waar ik me graag verder in wil bekwamen.”

Terug naar overzicht