Kwaliteit en veiligheid – dat doe je samen

Kwaliteit en veiligheid zijn onlosmakelijk met de werkzaamheden van Hendriks ruwbouw verbonden. Daar werken we dagelijks aan met tal van initiatieven – als team maar ook nadrukkelijk met opdrachtgevers, partners en andere partijen in de bouwketen. Een goed voorbeeld van die samenwerking is het frequente uitvoerders- en werkvoorbereidersoverleg. Eens in de twee maanden wordt het overleg zelfs op locatie gehouden.

Meedenken, meepraten en meehelpen aan verbetering. Zo zou je het maandelijkse overleg tussen onze uitvoerders en werkvoorbereiders kunnen bestempelen. Leren van elkaar om samen beter te presteren. Om de maand doen we dat bovendien op locatie. Zo werd het gezamenlijk overleg recent gehouden op de bouwlocatie aan de Pontkade in Amsterdam waar Hendriks ruwbouw de verschillende stromen met wandelementen en tunnelbekistingen in goede banen leidt.

Veiligste locatie

Op het project Pontkade gelden strenge veiligheidswaarden. De belangrijkste daarvan: We werken veilig of we werken niet. Daartoe geldt op de bouwplaats ook een aantal veiligheidsregels die worden samengevat in WAVE: Wees Alert Veiligheid Eerst. Regelmatig wordt een audit uitgevoerd of deze spelregels ook worden nageleefd. En dat die aanpak tot resultaten leidt, bleek recent tijdens het bezoek van de collega’s van Hendriks ruwbouw die meeprofiteerden van het gebak dat werd uitgedeeld omdat Pontkade als veiligste project van Kondor Wessels geldt.

Terugkoppeling

Op de bouwlocatie zelf ontvingen uitvoerders Gerard Groothof en Ed Steenstra de collega’s en bespraken samen met hen onder meer de routing, de tunnelbekistingen en de samenwerking met de leveranciers van de prefab-elementen. Uiteraard werd bij alle onderdelen uitgebreid stilgestaan bij de veiligheid en kwaliteit. Ook de bouwplaats zelf werd daarbij bezocht – Gerard Groothof en Ed Steenstra namen de collega’s mee langs een aantal belangrijke ruwbouwonderdelen. Om zoveel mogelijk van elkaar te kunnen leren, wordt er ook terugkoppeling verwacht van de deelnemers.  Zo kan worden aangegeven wat als positief is ervaren en welke aspecten voor verbetering vatbaar zijn.

Terug naar overzicht