“Beter presteren door delen van kennis en ervaring”Regelneef achter projecten: van niets naar iets

Samenwerken – daar draait het om in de bouw. Want alleen als alle schakels in de keten hun krachten bundelen, kan worden geprofiteerd van de kracht van de combinatie. En die combinatie is precies wat Hendriks ruwbouw wil bieden. En als het om samenwerken gaat, banen de werkvoorbereiders de weg voor een rimpelloze projectuitvoering. Eén van hen is Douglass Dall. Een gesprek met een bevlogen ‘bouwman’ in hart en nieren.

Vis in het water

Een gesprek met Douglass is een kennismaking met een werkvoorbereider met een schat aan praktijkervaring. Een werkvoorbereider die nog dagelijks wil leren – om het iedere keer weer beter te kunnen doen. Als HBO’er Bouwkunde en projectmanager werkte hij lange tijd bij een bouwadviesbureau. Toen het bedrijf zich door de financiële crisis heroriënteerde, besefte Douglass dat het tijd werd voor iets anders.

Na een korte zoektocht kwam hij in contact met Hendriks ruwbouw. “Ik kreeg hier de kans om van de advieskant de overstap te maken naar de aannemerszijde. Een hele verandering! Bij het adviesbureau waren we voornamelijk met de vorm bezig. Hier gaat het echt om de inhoud en de praktijk. Het is iedere keer weer puzzelen om op een zo slim en efficiënt mogelijke manier een bekistingsoplossing te bedenken die aan alle eisen voldoet. Gelukkig ben ik gek op puzzelen, dus ik voel me hier als een vis in het water.”

Siamese tweeling

Douglass verzorgt de voorbereiding van projecten die door Hendriks ruwbouw worden uitgevoerd. “Omdat geen één project hetzelfde is, zijn de werkzaamheden iedere keer weer anders en ben je continu met iets nieuws bezig. Ik moet er daarbij voor zorgen dat het project met onze tunnelsystemen zo goed mogelijk verloopt. Dat betekent onder meer: materiaal inplannen, onderhandelen, contracten afsluiten en zorgen dat alles op tijd op de bouw aanwezig is. Het pakket dat je op die manier samenstelt, komt tot stand in samenwerking met tal van partijen: architect, opdrachtgever, (onder)aannemer en natuurlijk de uitvoerder die mijn sparring partner is op de bouw.”

Werkvoorbereider en uitvoerder zijn als het ware een Siamese tweeling die onderling intensief contact hebben om het project zo goed en vlekkeloos mogelijk uit te kunnen voeren. “Het meest recente project waar ik aan werk, wordt momenteel uitgevoerd in Groningen. Hier zijn we aan de laatste fase begonnen met de bovenste verdiepingen.”

Iedere keer beter presteren

Als we vragen hoe dat contact met collega’s verloopt, antwoordt Douglass enthousiast: “Zeer goed. Voor het project in Groningen bijvoorbeeld heb ik enige tijd meegelopen met de uitvoerder om samen te kijken hoe we het proces zo goed mogelijk kunnen laten verlopen. En ook met andere collega’s in de binnen- en buitendienst is het contact uitstekend. Vrijdagmiddag hebben we altijd een moment waarop we gezamenlijk nog wat drinken. Een mooie manier om even op de week terug te kijken. Elkaars ervaring gebruiken – dat vinden we binnen Hendriks ruwbouw belangrijk. Juist op die manier zijn we als team in staat om iedere keer weer beter te presteren.”

Terug naar overzicht